Schoolbesturen gaan peuteropvang verzorgen

 In Nieuws

newspaper1Midden-Drenthe – Geen peuterspeelzaal meer, maar peuteropvang. Dat is de boodschap die aankomende week tijdens verschillende ouderbijeenkomsten besproken wordt.

De reden van deze gesprekken is, dat vanaf 29 augustus het openbaar en christelijk basisonderwijs in Midden-Drenthe, Kits Primair en COG Drenthe, peuteropvang gaan verzorgen. Stichting Peuterspeelzaalwerk Midden-Drenthe houdt daarmee op te bestaan.
Door gewijzigde wetgeving heeft de gemeente besloten het peuterspeelzaalwerk te harmoniseren. Dat is een mooi woord voor gelijktrekken. Met de harmonisatie van peuterspeelzalen en kinderopvang wil het kabinet dat er qua kwaliteitseisen geen verschil meer is tussen al deze vormen van opvang. Op deze manier kunnen dan tweewerkende ouders altijd gebruik maken van de kinderopvangtoeslag, ongeacht naar welke peutergroep zij hun kind brengen.
Dit alles betekent dat het peuterspeelzaalwerk onder de Wet Kinderopvang gebracht wordt en peuteropvang gaat heten. De peuteropvang gaat verzorgd worden door twee schoolbesturen in Midden-Drenthe: Kits Primair en COG Drenthe. De komende week zijn er verschillende ouderbijeenkomsten om ouders van de peuterspeelzaal in te lichten over de veranderingen.
Het streven is om onderwijs, peuterspeelzaalwerk en kinderopvang samen te voegen tot één voorziening, een Integraal Kindcentrum. De Eshorst in Beilen werkt al een tijdje met een kindcentrum.

Uit: de krant van Midden-Drente 22 juni 2016

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button