Hulp op School

Uit: de Krant van Midden-Drenthe

BEILENStijgende wachtlijsten voor jeugdhulp en toenemende zorgkosten, dat moet voorkomen worden. Daarom ontstond het idee hulp aan jongeren slimmer en beter te organiseren. De gemeente pakt dat samen met Welzijnswerk, GGD en het onderwijs op. De komende drie jaar is er het experiment “Hulp op School” op vier scholen in drie dorpen: Beilen, Hoogersmilde en Hijken. Dit initiatief werd donderdag bekrachtigd met een handtekening van alle partijen.

Wethouder Rieja Raven is trots: ,,School is voor kinderen een vertrouwde plek waar zij veel tijd doorbrengen. We gaan kijken of we vragen en zorgen eerder kunnen oppakken, door juist op school te beginnen. Met Hulp op School helpen we mee om alle kinderen in Midden-Drenthe een fijne jeugd te bezorgen.”

Samen met het dorp (ouders, kinderen, leerkrachten en jeugd/sportvrijwilligers) wordt in kaart gebracht waar iedereen trots op is en voor welke thema’s meer aandacht mag komen. Er is een jaarlijks budget om activiteiten en trainingen te organiseren. Daarnaast worden leerkrachten en vrijwilligers getraind om op tijd signalen te herkennen.

Recente berichten
Call Now Button