Inge Overweg is voorleeskampioen van Midden-Drenthe

 In Nieuws

Uit de krant van Midden-Drenthe 

Hijken – Inge Overweg van IKC ’t Hieker Nust uit Hijken mag zich de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Midden-Drenthe noemen. Zij las voor uit het boek ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten en deed dat met verve.

De jury vond dat zij door Inge’s manier van voorlezen helemaal in het verhaal werd meegenomen. Jabari Njagi (CKC de Wingerd Bovensmilde) en Olivia de Vries (IKC G.A.de Ridderschool Beilen) behaalden de tweede en derde plaats.

Op dinsdag 6 maart streden dertien voorleeskampioenen van dertien basisscholen uit de gemeente Midden-Drenthe om de titel Voorleeskampioen 2018. Deze gemeentelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gehouden in de Bibliotheek Westerbork. De presentatie was in handen van Minou Otten, dramadocent van de Muzentuin. Zij wist met haar ontspannen manier van presenteren de spanning bij de deelnemers goed te beperken.

Jury

De jury bestond uit mevrouw H. Schipper, van boekhandel Het Logboek, de heer W. Westra, voorzitter bibliotheekbestuur Midden-Drenthe en Alisa Bos, de vorige voorleeskampioen uit de gemeente.

Organisatie

De winnaars van de gemeentelijke wedstrijden gaan door naar de Provinciale voorleeswedstrijd. De Provinciale finale voor Drenthe vindt plaats op woensdag 18 april in Theater de Schalm te Assen. Daar komen de winnaars van de Drentse voorrondes tegen elkaar uit. De beste voorlezer uit Drenthe gaat door naar de landelijke finale in Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool en bestaat dit jaar 25 jaar! De organisatie van de gemeentelijke en provinciale rondes is in handen van de Drentse bibliotheken en Biblionet Drenthe. Deze organisaties willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek. 

Zie verder: de krant van middendrenthe

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button