Blik vooruit…

 In Nieuws

Uit: Dagblad van het Noorden – 17 augustus 2020

Een nieuw schooljaar met een nieuwe kinderopvang. In Balinge is maandagmorgen het streekkindcentrum geopend na een roerig jaar.

Onder toeziend oog van feestelijke geklede kinderen gooide wethouder Erjen Derks van Midden-Drenthe met een ferme worp de lasso over een paal. Over de mijlpaal, want zo kijken de dorpen Garminge, Balinge, Mantinge en Witteveen aan tegen de nieuwe kinderopvang bij basisschool De Wenteling in Balinge. Het ging niet zonder slag of stoot dat de voorschoolse opvang van Witteveen naar Balinge verhuisde.
Witteveen was vorig jaar niet te spreken toen de stichting Kits Primair besloot de kinderopvang uit dorpshuis De Tille weg te halen en onder te brengen bij de school in Balinge. Want enkele jaren geleden was de basisschool in Witteveen al gesloten waarna de kinderen naar Balinge moesten reizen.

‘In communicatie misgegaan’

Afspraak destijds was dat de kinderopvang in De Tille zou blijven. En die afspraak schond Kits Primair vond Witteveen. ,,Laten we het er op houden dat het in de communicatie mis is gegaan”, zegt voorzitter Liesbeth Langen van Dorpsbelang Witteveen.
Er volgde een roerig jaar, maar inmiddels in de plooien glad gestreken. .,We willen vooruit kijken”, zegt Langen maandagmorgen. Er is begin juli met alle verenigingen van dorpsbelangen, de gemeente, Kits Primair en basisschool De Wenteling een convenant getekend om de vier dorpen leefbaar te houden. De school is niet alleen van Balinge, Garminge en Mantinge, maar ook van Witteveen. Die draagt dan ook de naam Streek Integraal Kindcentrum De Wenteling.

Activiteiten in dorpshuis

Om het verlies van kinderopvang te compenseren zullen activiteiten in Witteveen gehouden worden. Langen: ,,Want het dorpshuis mist huurinkomsten van de opvang.”
Bij de start van het schooljaar ging de blik vooruit. De kinderopvang telt nu nog zes kinderen, maar dat worden er binnen kort acht, zegt Martie van de Nieuwegiessen, directeur van De Wenteling. De basisschool heeft zestig leerlingen en in het convenant is afgesproken dat alle partijen hun best doen de nieuwe kinderopvang en de basisschool de komende vijftien jaar in stand te houden.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button