‘Waor is Aaldert’

 In Nieuws

Uit: de krant van Midden-Drenthe

Het project ‘Waor is Aaldert’ is dinsdagmiddag van start gegaan op de Drentse basisscholen. In het kader van 75-jaar vrijheid besteden de scholen aandacht aan van de Drentse Aaldert, die tijdens de oorlog verdween en aan het eind plotseling weer opdook.

Het project is opgezet door Biblionet Drenthe, verschillende Drentse cultuurorganisaties en het Drents Archief. De aftrap van het project vond plaats op de Prinses Margrietschool in Smilde. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning, overhandigde daar een wandplaat met het verhaal van Aaldert. Elke basisschool in Drenthe ontvangt deze.

Lokale verhalen

Hoewel het verhaal van Aaldert centraal staat in het project, zijn er per regio ook lokale verhalen geschreven. Kinderboekenauteur Chris Vegter heeft per gemeente een à twee verhalen geschreven, op basis van lokale bronnen. Illustrator Hans Prij maakte hier vervolgens vertelplaten bij.

Met behulp van de verhalen en platen maken de basisschoolleerlingen opdrachten en volgen ze workshops. Deze hebben niet alleen met de Tweede Wereldoorlog te maken, maar ook met actuele thema’s zoals vluchtelingenproblematiek en vrijheid van geaardheid.

zie ook: dekrantvanmiddendrenthe

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button