Gastles social media

 In Nieuws

Interactieve gastles bij Kits Primair. Leerlingen worden gewezen op het veilig gebruik van social media

Uit: De Krant van Midden-Drenthe | 18 november 2022

Instagram, WhatsApp, TikTok, BeReal, Massaal wordt alles gedeeld via social media. Ontzettend leuk, maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Het project mediawijsheid van Kits Primair in november gaat in hoe gebruikers verstandig om kunnen gaan met social media.
 
Jongerenwerkers en schoolmaatschappelijk werkers van Welzijnswerk en het CJG Midden-Drenthe geven leerlingen uit de hoogste groepen een interactieve gastles over het veilig omgaan met social media. „Jongeren leven een groot deel van de dag in een digitale wereld,” vertelt jongerenwerker Dorien Zandman. ‘‘We proberen de jongeren mee te geven dat ze na moeten denken over de dingen die ze doen op internet,’ vult schoolmaatschappelijk werker Celine van der Heide aan.
 

IKC Prinses Margriet

De 12 gastlessen vinden plaats op de integrale kindcentra van Kits Primair, verspreid over de gemeente Midden-Drenthe. De aftrap van het project was op IKC Prinses Margriet te Smilde.

Tijdens de gastles discussiëren kinderen over hun mening en gedrag op social media. ,,Eerst wordt gesproken over social media. Wat is dat? Wat doen we ermee? Wat is jouw mediagedrag? Aan de hand van het spel Ganzenbord worden stellingen genoemd en daar praten de kinderen over met hun spelgroepje. De bevindingen en meningen worden daarna klassikaal gedeeld”, legt Marga Heres, lifestylecoördinator bij Kits Primair uit.

Betrokken

,,De kinderen zijn betrokken tijdens deze les en geven belangrijke input. De jongerenwerkers en schoolmaatschappelijk werkers zijn over het algemeen bekend voor de kinderen. Daardoor wordt de welbekende drempel om een mening te uiten lager.”

Uiteindelijk streeft Kits Primair naar multimedia-educatie in alle groepen, vanaf groep 1.

Recente berichten
Call Now Button