Oog voor de natuur

 In Nieuws

Leerlingen IKC Meester Siebering hebben oog voor de natuur in en rond Nieuw-Balinge

Uit: de Krant van Midden-Drenthe | 12 oktober 2022

Het is Kinderboekenweek en dat is te merken in Nieuw-Balinge. Het dorp is Gi-Ga-Groen, er is geen zwerfafval meer te zien. Daarnaast is er deze week volop aandacht voor de natuur.
 

Leerlingen van IKC Meester Siebering gingen tijdens de Kinderboekenweek met grijpers het dorp in om de boel eens flink op te schonen. Ondertussen konden ze luisteren naar verhalen van ouders. Die lazen op verschillende plekken in het dorp voor uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.

Op zoek naar zwerfafval, op weg naar een groene omgeving.
Op zoek naar zwerfafval, op weg naar een groene omgeving. IKC Meester Siebering

 

Naast de opruimactie, zijn er ook allerlei creatieve activiteiten in de groepen en is er aandacht voor dieren in de natuur. Dinsdag kregen de leerlingen bezoek van boswachter Roan de Mars en een collectie opgezette dieren. De kinderen zagen onder andere een wezel, een boommarter, een buizerd en een huismus.

Interessante middag

Mars vertelde de kinderen over de natuur en hoe dieren zich aanpassen aan de omgeving. Ook liet hij het gewei van een edelhert en een ree zien. IKC-directeur Leonie Okken kijkt terug op een interessante middag. ,,De kinderen zaten vol verhalen en vragen, erg leuk. Ze kijken vanaf nu vast en zeker met andere ogen naar de natuur om hen heen.”

Vrijdag 14 oktober is alweer de afsluiting van de Kinderboekenweek. Dan verzorgt het Lifestyleteam van Kits Primair een voorstelling met het thema Gi-Ga-Groen.

 

 

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button