Project Y

 In Nieuws

Uit: De Krant van Midden-Drenthe

Project Y waait over naar Beilen

BEILEN – Een drukte van belang vrijdagmiddag op en nabij het bordes van het gemeentehuis in Beilen. Daar werd een expositie van XXL-eieren, Project Y, geopend door burgemeester Cees Bijl. De leerlingen van verschillende scholen waren hierbij aanwezig.
Zij konden de expositie bekijken. Onder hen Janiek Martens, leerlinge van IKC Harm Smeenge in Beilen die na de opening samen met burgemeester Bijl een groot ei bewonderde.
Tegelijkertijd werden XXL-eieren voor het Drents Museum in Assen geplaatst. Sinds 2021 heeft Assen een pop-up expositie van zo’n 40 XXL-eieren tijdens de paasdagen voor het Drents Museum. Vorig jaar pakte Volta Beilen dit project ook op en werd samen met enkele basisscholen voor het gemeentehuis geëxposeerd.
Dit jaar is het project in Midden-Drenthe uitgebreid en deden meer basisscholen mee. Dankzij de subsidie voor cultuureducatie van de gemeente Midden-Drenthe heeft Volta 20 XXL-eieren kunnen bestellen bij Blow-Up Industry in Assen.
Project Y is een project waarbij de leerlingen variaties bedenken vanuit de basis van een ei. Na een korte inleiding over het ontstaan en het mysterie rondom de Fabergé eieren, hebben de leerlingen ei-ontwerpen gemaakt.
De ontwerpen zijn vervolgens op zowel kleinere eieren als XXL – eieren uitgevoerd en zijn te bewonderen op de expositie.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button