Techniek

 In Nieuws

Leerlingen Kits Primair ontdekken techniek bij bedrijf in Beilen

Om jong technisch talent te stimuleren, opende Stevast Techniek in Beilen dinsdag de deuren voor basisschoolkinderen van Kits Primair. Een mooie kans voor de kinderen uit de groepen 5 en 6 om de wereld van techniek te ontdekken.

De kinderen kregen een rondleiding en namen een kijkje bij de ruimte voor pneumatiek, het lassen en de machinebouw. Het bezoek aan Stevast Techniek is een nieuw onderdeel van de Techniek Bedrijventoer van Kits Primair. Frank Klein, Lifestylecoördinator bij Kits Primair is blij met de samenwerking. ,,Kits Primair heeft een speciaal programma voor talentontwikkeling: Lifestyle. Eén van de gebieden waar wij ons op richten is techniek. We werken daarbij samen met diverse bedrijven in de vorm van een Techniek Bedrijventoer. Stevast Techniek is een nieuwe deelnemer. Het is een veelzijdig bedrijf met verschillende afdelingen die technische processen zichtbaar maken voor kinderen. Kortom: een mooie en waardevolle aanvulling op ons programma.”

Voorbereid op pad

De kinderen van de integrale kindcentra gingen goed voorbereid op pad. ,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten naar welk bedrijf ze gaan. Samen met Stevast Techniek is er een les ontwikkeld die leerkrachten voorafgaand aan het bezoek in de klas uitvoeren. Zo maken kinderen alvast kennis met het bedrijf en enkele technieken”, aldus Frank Klein. De groepen 5 en 6 bezoeken twee keer per jaar een bedrijf voor techniek. De deelnemers aan de Techniek Bedrijventoer zijn: MSN, Pon Cat, Harwig, Van Egten B.V., Eromesmarko, Boerderij Benning, Woonservice, Stevast Techniek en Techniko,

Toekomst

Volgens Frank Klein is het ook voor bedrijven goed om de techniekbranche extra onder de aandacht te brengen bij kinderen. ,,De kinderen van nu zijn de collega’s van de toekomst.” Kits Primair zoekt nog een autoschadebedrijf dat wil meewerken aan de Techniek Bedrijventoer. Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Frank Klein via Frank.Klein@kitsprimair.nl of 0593-535 100.

Uit: de Krant van Midden-Drenthe

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button