euro1Om kinderopvangtoeslag aan te vragen of wijzigen gaat u naar Mijn Toeslagen  op de website van de Belastingdienst. Het is van belang dit uiterlijk te doen binnen drie maanden vanaf de eerste maand waarin u recht heeft op de toeslag.

U heeft hiervoor nodig:

  • DigiD (eventueel ook die van uw partner)
  • Gegevens over uw inkomen en het registratienummer LRKP van de kinderopvanglocatie waar u opvang heeft. Weet u dit LRKP-nummer niet, kijk dan hier of ga naar www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Het LRKP-nummer zullen wij vermelden op de plaatsingsovereenkomst die wij u toesturen, na uw definitieve aanmelding.
  • U heeft ook het aantal uur dat u kinderopvang gebruikt per maand nodig
  • Het uurtarief voor de kinderopvang. Ook deze informatie vermelden wij op de plaatsingsovereenkomst.

Het is verstandig met het aanvragen van kinderopvangtoeslag te wachten tot u deze overeenkomst heeft ontvangen. Heeft u na ontvangst van de overeenkomst vragen met betrekking tot deze informatie dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van Kits Primair. Zorg dat u in ieder geval voordat u gaat inloggen op ‘mijn toeslagen’  deze informatie bij de hand hebt.

Stappenplan kinderopvangtoeslag aanvragen

  1. Klik op :  DigiD  U klikt op de afbeelding en logt in met uw DigiD.
  2. Onder het kopje wijzigingen doorgeven ziet u staan Toeslag aanvragen. U klikt op Toeslag aanvragen. U krijgt nu 4 opties te zien. U klikt op Ik wil kinderopvangtoeslag aanvragen.
  3. U volgt nu de stappen in het scherm en vult alles in.
  4. Als u klaar bent met invullen ziet u een overzicht. Controleer alles in dit overzicht goed. Klopt alles dan verzendt u de aanvraag.
  5. U kiest als laatste voor opslaan.
  6. Wanneer er in de toekomst iets verandert in het aantal uren opvang dat u afneemt, de tarieven hiervoor of uw persoonlijke situatie moet u iedere wijziging apart zelf doorgeven.

Voor meer info:
Kits Primair
Tel.: 0593 – 535 101
E-mail: kinderopvang@kitsprimair.nl

Kinderopvangtoeslagen aanvragen:

Call Now Button