Sterk Midden Drenthe beloont Zuiderenk met leerzaam cadeau op grote hoogte

 In Nieuws

(Uit de krant van Midden-Drenthe – 14 juni 2017)

Hoogersmilde – De groepen 7 en 8 van kindcentrum de Zuiderenk in Wijster mochten donderdag de ‘tv-toren’ in Hoogersmilde op. Dit als beloning voor de medewerking aan het verplaatsen van een schakelkast voor glasvezel in Wijster.
Die bereidheid beloonde de glasvezelcoöperatie Sterk Midden Drenthe met dit hoogstaande bezoekje in deze 302 meter hoge moderne datatoren inclusief een rondleiding.

Facebook

Samen met juf Marga, geboren en getogen in Hoogersmilde, gingen de leerlingen in vijf groepjes van zes met de lift naar boven naar een hoogte van 95 meter. Onderweg kregen ze uitleg over wat er allemaal aan data binnenkwam en verwerkt werd. Het werd zo inzichtelijk hoe een en ander verloopt via internet en dat zoiets niet zomaar uit de lucht komt vallen. Daarbij werd ze duidelijk dat Facebookberichten in een fractie van een seconde van afzender naar ontvanger gaat. Daar zijn grote aantallen routers en servers nodig die ook de nodige koeling krijgen via een ouderwetse maar afdoende luchtkoeling van de wind die om de toren blaast.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button