Robot doet zijn intrede op school

 In Nieuws

(uit de krant van Midden_Drenthe 14 juni 2017)

Smilde – Robotisering is niet meer weg te denken in de samenleving en dat verplicht het onderwijs om er ook op in te spelen. Dat gebeurde maandag 12 juni op kindcentrum/Pr. Margietschool in Smilde.
Daar kregen de leerlingen van de groepen 3 tot en met 6 te maken met deze computertechniek middels robotten en een introductieles programmeren. De school heeft daarvoor twee lokalen beschikbaar. Wethouder Bent die de les opende, ging zelf nog aan de slag met een virtual reality-bril.

Stenden

De lessen werden verzorgd door de Stenden Hogeschool nadat een vader van leerlingen van de school en tevens docent aan hogeschool, Edo Witteveen had voorgesteld deze les met Stenden-studenten te verzorgen: ‘Dat hangt een beetje van de mogelijkheden af. Kunnen de studenten zo’n stage erbij doen bijvoorbeeld.’
De kinderen waren zeer nieuwsgierig naar de verrichtingen en kunnen meer van dit soort lessen verwachten, want het zal een vast onderdeel van de lessen gaan vormen. Ook de andere openbare basisscholen van de stichting Kits Primair waar de scholen onder vallen, zullen er mee te maken krijgen.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button