Kinderen openen fietspad Hijken-Beilen

 In Nieuws

Uit de Krant van Midden-Drenthe

Beilen/Hijken – De gemeente is een fietspad rijker. Op woensdag 10 april openden leerlingen van groep 7 en 8 van IKC ’t Hiekernust uit Hijken samen met wethouder Anique Snijders het fietspad van Hijken naar Beilen.

Het fietspad was al een lang gekoesterde wens van belangenvereniging Hijbel, de inwoners van Hijken en de gemeente. ‘We vinden het belangrijk dat fietsers veilig op pad kunnen. Voor de route Hijken-Beilen was een vrij liggend fietspad de beste oplossing. Ik ben blij dat het pad er nu ligt en inwoners en toeristen er gebruik van kunnen maken’, aldus verantwoordelijk wethouder Snijders.   

Veiligheid en toerisme

Met de komst van het fietspad heeft de gemeente de veiligheid voor automobilisten, fietsers en wandelaars vergroot. De route is veiliger geworden voor scholieren die in Beilen naar school, het station of sportclub gaan. Wethouder Snijders denkt dat toeristen het fietspad ook gaan waarderen: ‘Dit fietspad is een mooie schakel in het fietspadennetwerk in onze gemeente. Drenthe heeft er als fietsprovincie weer een mooi fietspad bij.’  
 
Voor de opening hadden kinderen van de basisschool uit Hijken versierde bogen gemaakt. Het pad was officieel open nadat de wethouder met een leerling op een tandem onder de bogen door was gefietst.   

zie ook: https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1007305/kinderen-openen-fietspad-hijken-beilen.html 

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button