Sportmaand is begonnen

 In Nieuws

Uit de krant van Midden Drenthe

Beilen – De maand april staat, in Midden-Drenthe, in het teken van sport en bewegen. Er worden extra sport- en gezondheidsactiviteiten, zoals loopfietsclinics voor peuters, discgolfclinics, het schoolkorfbaltoernooi en een pubquiz voor verenigingen, gehouden. Daarnaast worden verenigingen en evenementen uitgelicht via sociale media. Maandag was in Beilen de aftrap.

Op maandag 1 april werd de maand afgetrapt bij IKC GA de Ridder, waar alle leerlingen die dag begonnen met The Daily Mile. De kinderen uit groep 5 doen dit, als enige school in de gemeente, al enkele weken, met positieve reacties als gevolg. Met deze actie hopen de buurtsportcoaches en JOGG regisseur een beweging op gang te zetten, die zich uitspreidt over heel Midden-Drenthe, waardoor nog vele scholen dit goede voorbeeld volgen.

Voorafgaand aan het actieve programma vertelden de directeur van het IKC, Simon Bijl en wethouder Erjen Derks waarom bewegen goed voor je is. Na de voorbereidende activiteiten zorgden ze ook voor een vrije doorgang richting de dierenweide, waar voor die gelegenheid een lint werd doorgeknipt.

De warming up, voorafgaand aan het rennen, werd verzorgd door leerlingen van CS Vincent van Gogh en was meer dan welkom, omdat het nog aardig fris was. Op de vrolijke klanken van de meegebrachte muziek sprongen alle aanwezigen er lustig op los en kwamen zo goed in de beweegstemming.

Na het officiële en sportieve gedeelte van de opening werden de kinderen langs de JOGG stand geleid waar ze een glaasje gepimpt water en snoeptomaatjes/ komkommertjes mochten pakken. Deze werden beschikbaar gesteld door de Albert Heijn in Beilen.

Wat is The Daily Mile?

Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Dagelijks onderbreken kinderen de les 15 minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen met hun klasgenoten. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button