Sterren film school Smilde arriveren in klassieke Engelse sportwagens

 In Nieuws

Uit: de krant van Midden-Drenthe

Smilde: Als echte Hollywoodsterren kwamen de kinderen uit groep 7 en 8 van IKC Prinses Margriet in Smilde gisteravond aan bij de première van ‘Onvergetelijk’.

Een film over een meisje uit groep 8 die onverwacht naar een andere opvanglocatie moet verhuizen. Haar klasgenoten laten het er niet bij zitten en komen in actie. Het verhaal speelt zich af in en rondom het integraal kindcentrum in Smilde. De leerlingen uit groep 7 en 8 zijn de hoofdrolspelers in de film. Met de eindfilm sluiten de kinderen uit groep 8 de basisschooltijd af en nemen ze afscheid van IKC Prinses Margriet. Daarbij zullen ze niet gauw het ritje in de klassieke Engelse cabrio’s van het merk Austin Healey vergeten.

Geen musical, maar film

Het IKC wilde dit jaar het afscheid van groep 8 over een andere boeg gooien. Geen musical meer, maar een film. Het script is afkomstig van Stichting Het Vergeten Kind. Het IKC steunt hiermee kinderen in probleemsituaties die voor velen onzichtbaar zijn. Immy Rorije, directeur IKC Prinses Margriet, vertelt dat er bewust gekozen is voor een inhoudelijk thema. “Wij wilden een film maken waarmee we maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Een film voor kinderen, door kinderen. Regisseur Yamel Stam heeft de scenes gefilmd en gemonteerd. We zijn erg trots op het eindresultaat en hopen dat dit een mooie, blijvende herinnering is voor de kinderen aan de basisschooltijd.”

Hollywoodstijl

De premièreavond vond geheel in stijl plaats. De acteurs kwamen aan in de voornoemde exclusieve oldtimers, gekleed in nette pakken en mooie jurken. De fans stonden langs de rode loper klaar om de sterren van de avond te verwelkomen. Het integraal kindcentrum was voor de gelegenheid omgetoverd tot een ware bioscoop met een popcorn- en suikerspinmachine. Tijdens de avond haalden de kinderen nog een bedrag op van €121,62 voor Stichting Het Vergeten Kind.

zie ook: https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1031051/sterren-film-school-smilde-arriveren-in-klassieke-engelse-sportwagens.html 

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button