Panna-kooi

 In Nieuws

Uit: de Krant van Midden-Drenthe

BEILEN Het heeft enkele vergaderingen geduurd, maar uiteindelijk werd een pannakooi met kunstgras op het plein van IKC Harm Smeenge werkelijkheid. Deze pannakooi is voor de leerlingen van deze basisschool aan de Hofstraat, maar ook voor jongeren uit de wijk. De leden van de leerlingenraad hebben met veel enthousiasme dit ambitieuze project tot een goed einde gebracht.

Het idee werd geopperd door leerlingen, zij gaven aan dat voetballen op alleen tegels niet leuk is en ook best gevaarlijk. Vastbesloten om verandering te realiseren ging de leerlingenraad aan de slag om de droom van een pannakooi met kunstgras werkelijkheid te maken.

De pannakooi geeft jongeren uit de wijk een kans hun vaardigheden te ontwikkelen, gezond te blijven en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het kan dienen als ontmoetingsplek waar jongeren samenkomen, plezier hebben en hun passie voor sport kunnen delen. Chris Bolding, directeur van IKC Harm Smeenge: ,,Dit project toont aan dat wanneer jongeren de kans krijgen om hun stem te laten horen, ze in staat zijn om opmerkelijke veranderingen teweeg te brengen die een blijvende impact hebben op hun omgeving.”

Recente berichten
Call Now Button